Sam se običajno držim svojega rabljenega vozila vse dokler mi praktično ne razpade, vendar je pogosto precej bolj logično in smiselno po finančni plati, če prodate svoj avto malo prej. Premislili smo o nekaj gotovih prelomnih točkah, po katerih bo avto izgubil veliko vrednosti, če ga obdržite. Našli smo še nekaj novih razlogov za prodajo rabljenega vozila.

Preden dosežete pomemben mejnik v kilometrini

Mogoče se zdi neumno, a rabljenega vozila, ki ima 195 000 kilometri se bo prodalo lažje in bolje kot tistega z 204 000 kilometri. Avtomobili s »čez 200 000 kilometri« bodo iz neznanega razloga preprosto odvračali ljudi. Isto velja za 100 000-kilometrski mejnik.

Če nameravate svoj avto v kratkem prodati in vaš števec kaže 90 000 kilometrov, je bolje, da ga prodate še preden se pokaže še tista šesta cifra.

Če ste več kot eno verzijo modela zadaj

Na primer, Volkswagnovi zadnji modeli slavnega Golfa so 5, 6 in 7. Golf 5 bi bilo prodati mnogo lažje, dokler niso na tržišče predstavili Golfa 7. Tako je predvsem zato, ker že prejšnja verzija avtomobila, ko enkrat izide nova, izgleda stara – pred prejšnja serija pa izgleda že RESNO zastarela.

Če torej veste, da bo nova serija vašega rabljenega vozila kmalu preplavila tržišče, je to skrajni čas, da se odločite za prodajo rabljenega vozila.

Če ste več kot eno desetletje zadaj

Spomnim se časa, ko se je katerikoli avto, novejši od letnika 2000, zdel kot nov avto ali celo kot bi bil iz prihodnosti. A v letu 2014 se avto iz leta 2000 zdi že precej zastarel, letnik 1999 pa deluje, kot bi bil iz kamene dobe. Če lahko obdržite svoj avto vse dokler ne »umre«, super.

Če pa razmišljate o prodaji, bo to najbolje storiti še preden vozilo dopolni 10 let.

Kdaj je pravi čas za prodajo rabljenega vozila?
Rating: 5 - 1 review[s]