Imate vaše rabljeno vozilo? Ste že pomislili, da bi ga prodali? Obstaja mnogo dobrih razlogov za prodajo vašega rabljenega vozila. Morda ni več tako uporaben kot takrat, ko ste ga kupili, ali pa stoji v garaži in se na njem le nabira prah. Najverjetneje se je spremenilo vaše delovno področje in zato pogosteje ostajate doma ali pa se vam javni prevoz zdi bolj učinkovit. Mogoče nameravate kmalu kupiti nov avto in potrebujete denar, da bi si ga lahko privoščili. Kakorkoli že, prodajte vaše rabljeno vozilo, da bi si lahko privoščili novega je dobra ideja. Ko enkrat že razmišljate o prodaji vašega rabljenega vozila, premislite le še o tem, kdaj je najboljši čas za prodajo.

Dokler vaše rabljeno vozilo še ni v letih

Prodajte vaše rabljeno vozilo, dokler je še mlad ali kot pravijo, kujte železo, dokler je še vroče. Trg dobro sprejema rabljena vozila, ki so bila kupljena pred kratkim. Če ste uporabljali vaše rabljeno vozilo le nekaj let, zakaj bi čakali, da mu pade vrednost? Najverjetneje se sprašujete – kdaj se rabljeno vozilo zares postara? V splošnem lahko rečemo, da so rabljena vozila, starejša od petih let, stara. To je predvsem zato, ker se po tej starosti možnosti za okvare precej povečajo. Prav zato mnogi kupci rabljenih vozil najraje ne bi plačali pravične vrednosti za stara vozila, temveč bi jih raje kupili za izredno nizko ceno ali pa sploh ne.

Dokler je cena goriva še ugodna

Faktor, na katerega se splača gledati pri prodaji vašega rabljenega vozila, je tudi cena goriva. Če ga poganja bencin, potem je vozilo najbolje prodati, ko je cena bencina nizka. Če boste poskušali prodati vozilo na bencinski pogon v času, ko je bencin drag, vaše stranke najverjetneje ne bodo ravno navdušene nad njim. Ko so cene goriva visoke, se namreč večina raje odloča za hibridna vozila. V času dragega goriva bi bilo zato s prodajo vozila mogoče najbolje počakati.

Dokler je vaše rabljeno še v trendu

Dober čas za prodajo rabljenega vozila je tudi, ko je vaš model ali celo znamka še vedno priljubljena. Seveda je priljubljenost modela ali znamke odvisna od vrste faktorjev, prav tako pa je popularnost znamke odvisna tudi od izdelovalca. Oglaševalske strategije izdelovalca tudi lahko vplivajo na vašo zmožnost prodaje vozila po dobri ceni. Včasih na prodajo modela ali znamke vpliva celo vreme! Na primer, športni modeli vozil so izredno zaželeni med poletno sezono. Konec koncev se vsi hočejo peljati s prijatelji na plačo v čudovitem športnem vozilu. Pri nas imamo strokovnjake, ki so specializirani za določanje vrednosti vozilom (odkup vozil). Če nam želite prodati vozilo, vam zagotavljamo, da boste zanj prejeli dobro kvoto.

Zakaj bi prodal vaše rabljeno vozilo in kdaj je najboljši čas, da to storim?
Rating: 5 - 2 review[s]